scat porn jav

Istraživačka stanica Petnica

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Finansiranje

Istraživačka stanica Petnica se finansira iz različitih izvora. Godišnji budžet IS Petnica iznosi oko 70 miliona dinara i tim sredstvima valja pokriti ne samo troškove obrazovnih programa (troškove smeštaja, ishrane, potrošnog materijala, predavače i angažovano osoblje), već i troškove održavanja i funkcionisanja pet objekata u Petnici, održavanja i obnavljanje opreme, nabavku literature, plate zaposlenog osoblja, izdavačku i informativnu delatnost, različite programe i aktivnosti specifičnog profila (međunarodna saradnja, promotivne akcije, dokumentacija itd.).

Od osnivanja IS Petnica 1982. godine manje ili više redovno Istraživačku stanicu Petnica finansijsku pomaže Vlada Srbije, najviše preko Ministarstva nauke i Ministarstva prosvete. Poslednjih godina određene aktivnosti podržava i Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo za telekomunikacije, Ministarstvo za životnu sredinu, Ministarstvo za regionalni razvoj i sl. Dugoročnije donacije namenjene stabilnom obrazovnom radu obezbeđuju i preduzeća i druge domaće i međunarodne organizacije, među kojima ističemo kompaniju Telenor, Naftnu industriju Srbije, Pošte Srbije, Švajcarsku organizaciju za međunarodni razvoj, OEBS, UNESCO...

Značaj i sve veći udeo u finansiranju rada i razvoja IS Petnica ima i Fond Petnica čiji su članovi najvećim delom bivši polaznici i saradnici IS Petnica. Da li ste član Fonda Petnica? Učlanite se i izaberite kategoriju i iznos godišnje članarine čime biste pomogli da Istraživačka stanica uspešno radi.

Smanjenje učešća države u finansiranju obrazovnih programa Stanice sredinom ove decenije navelo je IS Petnica da uvede participaciju učesnika (učenika i njihovih škola) u jednom delu obrazovnih programa (za sada samo zimski i letnji seminari i kampovi). Participacija je u nivou otprilike jedne trećine do jedne četvrtine realnih troškova i na dobrovoljnoj je osnovi, tako da ne utiče na izbor učesnika u programima namenjenim srednjoškolcima. Ukupna sredstva ostarena participacijom učenika pokrivaju oko 1/10 godišnjih troškova Stanice.

Svi koji žele da finansijski pomognu rad IS Petnica trebalo bi da kontaktiraju Stanicu direktno, a najbolje Fond Petnica.